"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

Welkom op Hackney Stud "De Heemhoeve"

huis 28-05-2005 03
flierveldsweg 5-8-06 07

Op De Heemhoeve houdt en fokt de familie Croes - Horst onder meer Hackney's.

Het houden van pony's en paarden heeft Gerard Horst van jongs af aan meegekregen. Geboren en opgegroeid op een boerderij was het werken met paarden als tractie een basisbehoefte. Naast werkpaarden werden er toen ook al luxere paarden gehouden, die tevens werden gebruikt om te rijden en/of te mennen. Met de komst van de tractoren op de boerderij in de jaren '60 verdwenen de werkpaarden, maar enkele rij- en fokpaarden zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds.

Van huis uit besmet met het paardenvirus schafte Gerard Horst later een Welsh-A pony aan, waarop de kinderen de rijkunst machtig werden. Toen de kinderen overstapten op grotere pony's, fokte hij uit de Welsh-A-merrie enkele veulens met als vader een Arabische volbloed. Met deze nakomelingen werd vervolgens gemend. Vervolgens is de overstap gemaakt naar de aangespannen paardensport.

Inmiddels neergestreken in Twente zijn, op één rijpony voor de kinderen na, alle Welshjes vervangen door Hackney's, zowel grote maat als kleine maat.

Met een prachtig uitrij-gebied van kilometerslange onverharde wegen 'om de deur', is "De Heemhoeve" een locatie bij uitstek voor de aangespannen sport (zie overzichts-tekening).

Wat is onze doelstelling?

Op "De Heemhoeve" fokken wij Hackney's, zowel grote als kleine maat, selecteren we de gefokte Hackney's streng op specifieke raskenmerken, zowel qua exterieur als voor de aangespannen sport, nemen wij deel exterieurkeuringen van Hackney's en (laten) wij onze Hackney's in de aangespannen sport uitbrengen.

Ons uiteindelijk doel is om uitsluitend met eigen gefokte Hackney's deel te nemen aan keuringen en wedstrijden.

Wilt u ons bezoeken, dan bent u van harte welkom! Neem dan contact met ons op of bel voor een afspraak.